mandag den 28. maj 2012

Faste dag


Skal opereres i morgen. Faster i dag. Meget mærkelig noget – ikke at måtte spise. Er faktisk bange for at blive sulten. Måske meget sundt lige at få rodet lidt op i vanerne. Har lovet mig selv, at efter operationen skal hverdagen ind i bedre rammer igen angående spisning. Det andet er for dumt. Måske skal jeg i en periode følge planen uden for mange ærinder, da det jo er dem, der medfører kompensation.

Nå, operation i morgen. Glæder mig til narkose J Synes, det er så fed en fornemmelse at blive bedøvet. Først bliver man lidt høj, og så sover man. Perfekt J Spændende om jeg siger det samme efter i morgen. Det er trods alt over 10 år siden, jeg har prøvet det. Det er en længerevarende operation. Skal møde i Århus i morgen allerede kl. 6.30. Er vel vågen og klar ud på eftermiddagen. Skal vist opereres kl. 10. Jeg ved ikke, hvornår jeg er hjemme. I papirerne står der, at man skal regne med 2-4 dages indlæggelse. Jeg satser dog på at være klar til at tage hjem allerede om eftermiddagen samme dag. Jeg plejer jo at være frisk efter narkosen, og eftersom det er en kikkert operation, så er der jo ikke det store med fysiske smerter efterfølgende. Nu ser vi

Viktor havde planlagt at tage med om morgenen og så være der hele dagen. Jeg synes, han skal blive hjemme. Det andet virker som spild af tid. Han er bange for, det er sært, hvis han bliver hjemme, hvor jeg synes, det er helt normalt, at jeg er alene, og han venter med at komme til, jeg er vågen. Han må jo alligevel ikke være med, så hvorfor skulle han bruge en hel dag på et hospital? Lige præcis sådan en situation er så typisk til at illustrere, hvor forskellige vi er. Gad vide hvordan det er for andre?

Nå… vil videre med dagens store udfoldelser som primært består af læse og se tv… samt drikke en masse 

søndag den 27. maj 2012

tanker om bekræftelse


Jeg læste et indlæg fra en anden blogger omhandlende bekræftelse. Det fik mig til at tænke, at jeg stadigvæk er så afhængig af omverdens bekræftelse af mig. Det er jo lige derfor, jeg er så påvirkelig af skole karakterer. Det er sort/hvid bekræftelse, der vil noget. Hele mit liv har jeg søgt bekræftelse – eller nok nærmere søgt at blive set. Mit første mindre fra skolen – ja faktisk hele barndommen – er, da jeg i børnehaveklassen klæder mig ud for at løbe ud og vise mig til pædagogerne. Jeg gør det flere gange i træk, og jeg kan til slut mærke/fornemme, de er trætte af det. Jeg kan bare ikke stoppe det. Er så afhængig af at blive set.

Evig higen efter at blive set sammen med ekstrem generthed grænsende til social fobi gjorde min ungdom rigtig besværlig. Jeg var passiv berømt/berygtet. Jeg ville jo bare ses. Jeg var stolt og lykkelig, når jeg blev kommenteret af andre – selvom kommentarerne var ret negative; jeg drak og horede i stor stil og klædte mig ret punket på. Alt for at blive passiv set. Turde ikke være aktiv pga genertheden.

På arbejde og studie blev jeg også set, fordi jeg var faglig kompetent. Jeg var aldrig mig selv på arbejde. Var så genert. Turde ikke holde pause med personalet, så jeg undgik pauser eller gik bare ud og røg med brugerne. Men jeg blev set, fordi jeg var dygtig. At de så intet anede om min person – det var ligegyldigt.
Nu skal jeg lære at blive set som mig selv. Jeg er god nok uden at være bag en masse roller. Jeg skal ikke være den dygtigste, tyndeste, mest outrerede. Jeg skal jo bare være mig selv. Bekræftelsen er i kærligheden til livet, verden og mine dejlige mennesker. Et tal kan ikke bekræfte noget som helst. Det kan kærlighed og gode oplevelser.

Hvor er det dejligt, at det er muligt at læse et indlæg, der sætter så mange gode tanker i gang J Så – tak til http://www.miss-fail.com/

torsdag den 24. maj 2012

ahhhh


Jaaa! Så kom sommeren endelig. Jeg nyder det så meget. Har det bare så meget bedre, når solen skinner, og jeg kan være udenfor.

Dagen startede dog knap så behageligt. Jeg skulle vejes. Ve og gru! Vidste jo godt, jeg ikke havde taget på ordentligt… men at jeg havde tabt mig næsten 1 kg – ja, det kom bag på mig. Op efter rundstykker for at blødgøre Viktor J Vi snakkede selvfølgelig om det dumme tal og dets betydning. Jeg skal tage på. Det er planen!

Viktor og jeg cyklede ud i haven, hev lidt ukrudt op og dasede ellers J

tirsdag den 22. maj 2012

Sol og clogs

Bare lige et hurtigt hej. Har været i haven hele dagen efterfulgt at pensionist træning. Jeps - god dag :-) Kæmper stadigvæk en del med maden. Viktor mener, jeg taber mig. Magter det faktisk ikke! Skal opereres på tirsdag. Skal faste hele mandag og selvfølgelig tirsdag til efter operationen. Det trigger og frister... men jeg står imod. Vil være rask og nyde sommer, sol og store is :-)

Lige et stemningsbillede med clogs (havde sgu forsvoret nogensinde at investere i et par. De er så grimme--- men fuck de er praktiske :-)) og dejlig letlæst litteratur.


lørdag den 19. maj 2012

Hvidt/sort


Swing - swing. Fra sekund til sekund. Fra 100 til 02!!!
Viiildt lykkelig – nedtur, alt og alle er dumme.
Elsker Viktor – har en ubetænksom kæreste.
Har det okay i kroppen – er vildt fed, alt tøj strammer.
Gider godt være rask – magter ikke at kæmpe.
Kan godt holde larmen ud fra overbo – magter ikke at høre på deres lort. Skyder dem.
Elsker kolonihaven, det bedste køb ever – der er for meget at lave derude. Jeg magter det ikke. Det er over mine evner.
Er et okay menneske – hader mig selv. Et skide to tal er jeg værd. Hvad er det? Hvem gider det?
Nyder at skrive blog; måske er jeg med til at inspirere andre – lorte blog. Der er sgu da ingen, der gider læse dit vrøvl.
Ja… det er så livet i dag. 

torsdag den 17. maj 2012

bored


Jeg keder mig!!! Er ikke god til helligdage – og da slet ikke dem med godt vejr. Har været ude i regne og stormen. Ikke vanvittig morsomt…. Og dog J Vi så sgu sjove ud, da vi blæste rundt.

Tankerne i tiden omhandler mad og mad. Og så er det blandet lidt selvhad ind i det hele. Forleden syntes jeg, jeg spiste mit æble for hurtigt. Resulterede i, at jeg syntes, jeg var verdens værste menneske. Hvad sker der lige for det??? Burde da være stolt, fordi det lykkes at spise lidt mere almindeligt. Er skræmt fra vid og sans. Håber, de der lykkepiller lægger en lille dæmper på den værste angst, ellers bliver det sgu en lang tid, jeg går i møde.

Mine forældre kommer i morgen. Vi skal ud og shoppe til kolleren. Skønt. Og de lover jo sommer de næste dage, så det kan da ikke være bedre. Glæder mig til at have noget at rive i. 

tirsdag den 15. maj 2012

bedre i dag


Har det bedre i dag. Skønt! Rundstykker til morgenmad uden at pibe J Startede på antidepressive igen i går. Må nok bare erkende, at jeg ikke fungerer uden dem. Nok ikke dem der allerede virker men måske tanken om, at jeg er ved at ændre på noget har påvirket mit humør. Uanset hvad så nyder jeg at have det lidt bedre.
Viktor og jeg var i storcentret. Normalt kan det nærmest tage livet af mig. I dag gik det stille og roligt.

Gad godt vejret snart blev bedre. Det er bare så meget federe at have laaang ferie, når vejret arter sig. Jeg vil i haven! På fredag kommer forældre. Så skal der købes jord og urter og… når der bil til rådighed er det med at være om sig J

Nå… har ikke det store at berette. Og det er sgu egentlig fedt nok. Ingen store kriser J

mandag den 14. maj 2012

pinligt og dumt!


Var til kvindeløb i går i Århus med veninde. Vi har været af sted en gang før, og det var rigtig hyggeligt. Sidste år aflyste jeg det, fordi jeg syntes, det var for dyrt. Heldigvis er min nærighed ved at forsvinde igen, så vi kunne tage af sted i år J Vi gik 5 km ruten i fin fart. Jeg havde selvfølgelig i forvejen haft mange tanker om maden… om en eventuel sandwich spist på et andet tidspunkt end vanligt. Tanker om almindelig rugbrød derhjemme, men det ville betyde, jeg skulle spise formiddag dernede… hvad er så bedst – sandwich på andet tidspunkt med manglende formiddag – eller almindelig frokost hjemme med dertilhørende formiddag. Ydermere skulle vi spise ved forældre i anledning af mors dag, så jeg anede ikke noget om menuen til aftensmaden og måske desserten!!!

 Jamen, sikke skøre tanker!!! Tænk hvis jeg bare kunne tage dagen, som den kommer! Nå… efter løbet skulle vi have en goodiebag, som jo er det fede. Der var så ikke flere, da vi kom i mål – og vi var absolut ikke de sidste. Nedtur! Det er da højdepunktet… eller det er nok lidt overdrevet. Højdepunkterne var mange… gåtur i den smukke, smukke skov med veninde. Det er sgu alligevel rangeret højere end en goodiebag.
Anyway…. Vi satte os og drak lidt vand og kiggede lidt på det blad og den pose rugboller, vi trods alt fik. Min veninde gav udtryk for sult og foreslog en sandwich efter mit valg. Jeg kiggede på uret og panikkede. Sagde, jeg ikke var sulten… og pinligt nok sagde jeg til hende, at hvis hun virkelig var sulten, kunne jhun vel spise en tør rugbolle! Jamen for fanden da! Heldigvis kom jeg til fornuft efter 5-10 minutter og beklagede mit syge forhold til mad kom til at gå ud over hende. Selvfølgelig skulle vi hygge med frokost sammen. Var sgu så pinligt. Godt hun er en rigtig god veninde, der kender til springveje angående mad. Vi kørte derefter Århus tynd – fandt en fin frokost, som vi fortærede nede ved vandet i Risskov.

Kan blive så sur på mig selv over ovenstående. For fanden. Det er jo bare mad. Endda forholdsvis tryg mad. Tænk jeg så risikerer at støde andre ved at opføre mig så urimeligt. Er temmelig urimelig generelt i tiden. Har det psykisk ad pommern til… og det er vel det, der afspejler sig i maden. Jeg er nødt til at starte på lykkepiller igen. Kan ikke klare livet uden åbenbart. Er så hypersensetiv i tiden. Det er som om, alle mine sanser hænger udenpå kroppen. Alle de sansestimuli kan jeg slet ikke kapere, og så vrisser jeg af alt og alle – og i særdeleshed stakkels Viktor. Gider ikke mere være så skrap. Så – afventer svar fra læge, men regner med at påbegynde fontex igen. Så – i håbet om snarlig bedring vil jeg videre med dagen, der står på noget så afslappende som tøjvask. 

fredag den 11. maj 2012

trættere end træt



Jeg er så træt. Har været i Århus hele dagen. Først sygehusbesøg, hvor jeg skulle undersøges bagi. Sgu ikke særlig charmerende at få sprøjtet og puttet alverden op i nummeren. Ja ja. Det gik da. Derefter mødtes jeg med Viktor. Vi spiste frokost sammen og shoppede. Fandt intet. Typisk når pengene sidder løs, så er det umuligt at finde noget. Så stod den på kaffe. Fik jo ingen eftermiddagsmad, så vi skulle have en caffe latte. Var sgu svært at se på sødmælken og ikke bede om skummet. For fanden. Det der skide kalorieregnskab kører rundt i mit hoved. Kan sgu ikke overskue det. Prøver at kalde det måltider – og så lade det være ved det.

Nå… var ellers en fin og hyggelig tur J

Har kommunikeret med min underviser angående det der 2 tal. Jeg forstår godt, hvorfor jeg ikke fik højere karakter. Det er okay. Nu ved jeg, hvad jeg skal lave om eller gøre anderledes i en anden opgave. Prøver at lade være med at føle mig dum, men det er svært. Vil jo gerne fremstå som værende klog overfor andre. Desværre er konceptet klog lig med skole klog. Jeg ved jo for pokker godt, at man kan være intelligent på rigtig mange måder. Jeg beundrer skam også folk, der er menneskekloge eller musisk kloge eller kreative…. Men inderst inde synes jeg kun, det er skoleklog, der duer. Sgu da tåbeligt…. For fanden. Det er jo bare udenadslære. Det er jo ikke fordi, jeg bliver en bedre samfundsborger af at være god til videnskabsteori…. Jeg bliver en bedre borger af at vise næstekærlighed og sprede godt humør og positivt sind… alligevel nager det der 2 tal mig altså…. Og 10. hvorfor fik jeg ikke 12???

STOP NU!!! 

torsdag den 10. maj 2012

klog eller snotdum?


Hvordan kan man være dum og klog på en gang? Enten er man vel det ene eller det andet? Min undren stammer fra, jeg har fået karakter i dag. Har ventet lææænge… og endelig var de der. Første karakter var i videnskabsteori og metode. Det er et svært fag, og jeg forstår ikke meningen med det… jeg vidste derfor godt, min opgave ikke var perfekt… men jeg regnede alligevel med en god karakter. Eller jeg forventede det. Jeg plejer jo at få god karakter. At det så er et svært og uinteressant fag så jeg bort fra. 
Hvis man er klog, scorer man vel højt i alt? Det gjorde jeg så ikke! Jeg bestod kun lige. Altså 02 til mig! Det er sgu en første, og det var vildt mærkeligt at se karakteren. Pyha.

2 minutter efter tikker så karakteren ind fra netkultur – et spændende og udfordrende fag, som jeg er god til. Jeg fik 10. Skønt. Så er jeg ikke snotdum J Har det nu okay med det. Det er jo for fanden bare tal. Har dog skrevet til underviseren med 2 tallet for at høre, hvad fanden han tænker på J

Har været i haven i dag i regnen. Vi havde ven på besøg med bil, så det måtte udnyttes. Fik købt jord og et genialt stykke legetøj J Nå.. tandlæge.


mandag den 7. maj 2012

Kom nu ind i kampen igen


Hvor ville jeg egentlig ønske, at jeg bloggede om alt muligt andet end mad. Jeg synes desværre bare, det fylder alt i tiden. Alle mine tanker omhandler mad, og hvordan jeg skal få tiden til at gå. Lever kun i måltiderne, hvor jeg har ro for tankerne. Jeg spiser 6 gange om dagen og spiser langsomt, så jeg bruger ret meget tid på mad, når jeg ikke tænker på det. Som om mad er det eneste indhold. Jeg er selvfølgelig i haven og er aktiv med andre ting, men det er kun for at få tiden slået ihjel mellem måltider. Alt bliver nøje planlagt med henblik på spisetider.
 Allerhelst planlægger jeg, så jeg kan misse måltider. Jeg kan ikke spise udenfor de faste tidspunkter – eller jo det kan jeg selvfølgelig godt. Men hvis jeg eksempelvis skal spise på cafe, og det er lidt tidligere end vanlig frokost, så er jeg nødt til at springe formiddagsmaden over for at få ro. Tanken om at Viktor kan finde på at købe en eftermiddagskage skræmmer mig så meget, at  jeg laver omveje på vores gåtur, så vi undgår bageren. Jamen altså!!! 
Det er sg da nu, jeg så skal sige, vi skal have en kage. Jeg tør ikke. I morgen skal jeg til tandlæge til det helt store. Han har reserveret hele formiddagen til mig (håber, det betyder jeg ikke er hjemme til formiddag…. ) – jeg tvivler på, jeg kan spise noget den dag, hvis tænderne gør ondt – altså spise noget udover yoghurt og flydende mad. Det betyder så, jeg er i underskud – så tør jeg nok spise en kage onsdag…. Jamen – come on! Det er sgu da lige op ad bakke det her. Jeg vil det ikke… og er alligevel panisk angst. Pyha. Skal altså kæmpe imod. 
Er ikke bange for at jeg skal tabe mig helt vidt… det spiser jeg trods alt for meget til… men jeg er ked af, at maden stadigvæk fylder så sindssygt meget.
 Jeg tager kampen op, gør jeg!!!

lørdag den 5. maj 2012

slik om eftermiddagen?!?


Har lige været i biografen og se The Avengers. Fed film!!! Men – det holdte sgu lidt hårdt med at spise slik. Normalt spiser jeg slik lørdag aften. Det sker hver lørdag, så det er nogenlunde nemt. Men i dag skulle jeg spise om eftermiddagen… og endda måske skal ud og spise burger senere. Sønnike bestemmer, eftersom det er for at fejre ham. Jeg har altså intet at sige. Fint nok… men det holder hårdt!!! Spiste næsten alt slikket, men har så ikke spist formiddags og eftermiddagsmad. Slik ligger udover almindelige måltider. 
Sikke min hjerne kører med udregninger. Gider ikke! Fuck det. Slikket er spist, og hvis vi bliver sultne senere, så spiser vi. God beslutning – udover jeg ikke genkender sult længere. 
Jeg føler lidt sult, når klokken siger, jeg skal spise.

Ved godt, det tager længere end en dag at opbygge Rom, men jeg synes godt nok, det er lidt op ad bakke pt.

Får mærkelige svimmelhedsanfald. Hjernen krøller sammen. Akkurat som da jeg trappede ud af cymbalta. Nu er det jo over 1½ måned siden, jeg stoppede med fontex. Jeg har ikke mærket noget som helst til det rent fysisk. Det kan da ikke være det, der kommer nu? Er det ikke for lang tid siden, jeg stoppede til at få abstinenser nu? Er ikke bange for at være syg… synes svimmelhed er sjovt. Giver mærkelige fornemmelser. Men det er bare lidt spøjst. Nå… vil være social

fredag den 4. maj 2012

ud og spise.... igen


Det er da helt fantastisk, som jeg har god tid i disse dage. Det er faktisk okay. Har jo levet en del i haven på det sidste – det er sgu livet J Nu har jeg så ondt i lænden, men det hører til de skønne havegoder…

 I dag har den stået på gulvvask herhjemme. Dejligt at få det overstået. Er ikke så vild med gulvvask, som jeg har været. J Kan huske, de sagde i Risskov, at når jeg fik det bedre, så ville jeg blive træt af rengøring. Jeg tænkte, at de tog fejl – jeg ville da aldrig blive træt af noget, der forbrænder ekstra kalorier… jeg er blevet klogere J

I går var vi ude og spise. Synes godt nok, vi er meget ude. Men vi skulle ud og fejre. Viktor har fået godkendt førtidspension pga sclerose. Det er godt for ham, at han nu kan slappe af og bare koncentrere sig om at være til for ham selv og os. Så – ud og fejre med os. Kunne jo ikke så godt sige nej. Jeg klarede det i god stil… men jeg manglede så at få to mellemmåltider for at overleve det. Hvor ville jeg ønske, jeg bare kunne tage ud og spise uden alle de omveje og tanker. Vil prøve at bruge tanken konstruktivt. For at tage ud at spise uden alle tankerne, er jeg nødt til at stå det igennem uden at kompensere!!! Vi skal også ud og spise i morgen med sønnike – vel at mærke efter en bio tur med slik…. Pyha!!! You can do it.

Nå.. dagen kalder.

onsdag den 2. maj 2012

Is.. IGEN???


Var ved læge i går. For dævlen da hvor er det svært at snakke med folk, der ikke har lige så meget forstand på anoreksi, som jeg er vant til. Vi fik aftalt, at jeg skal komme til vægt kontrol, så det er jo super…. Så talte vi om manglende menses. Han mente ikke, det var specielt skadeligt for knoglerne at undvære menses, men jeg burde da nok have en knogle scanning på et tidspunkt. Han mente, at min bmi jo nok var en god indikator for at min krop havde det fint. Sgu lidt svært at kapere, når nu jeg har lært, jeg skal øge i vægt for at få det bedre psykisk OG fysisk. Hmm.. ved jo godt, hvad der er rigtigt… bliver bare påvirket og føler mig grådig. Burde jeg bare holde vægten her…

Samme grimme grådigheds følelse fik jeg i dag. Jeg var til pensionist træning og i haven efterfølgende, hvor jeg gravede meget.. har altså forbrændt en del ekstra kalorier. Aftensmad er svær i tiden, når der er varmt, så jeg ved, jeg kommer til at lave en nem løsning. Derfor vigtigt at mit eftermiddagsmåltid er i orden…. Lang historie for at forklare noget…. Jeg foreslog is! Oh ve og skam. Fik det dårligt. Er jeg grådig, fordi jeg foreslår is. Er det okay at spise is, selvom vi fik is i forårs. Alle de tanker. Jeg fik taget mig sammen og spurgt Viktor om ovenstående. Nu ved jeg så, det er okay, og jeg er ikke grådig. En is er hverken bedre eller værre end 4 kiks, en frugt og et glas kakao. Jeg fik det også bekræftet, da vi skulle købe is. ALLE mennesker i Randers købte is J
Så.. det endte jo godt… og isen var god… så pyt lidt med jeg valgte sorbet…

Ellers er livet ganske rart. Jeg elsker det dejlige vejr og trives i haven. Er sgu ægte lykkelig i perioder derude. Har samlet plantebord i dag, så når næste omgang med frost er ovre, så er jeg klar!!!